Hírek

Zenés videóüzenet - NYITÁS! Második rész

Élmények újrahangolva!

A 2020/2021-es koncertévadnak két kezdete van, a bérletek októberben megtartott nyitóhangversenyei után a rendezvények tilalma következtében élő zenei élmények nélkül hosszabb idő telt el, mint normális esetben a nyári szünet. Az évad indulásának szokásos öröménél és izgalmánál a mostani még nagyobb. Élmény zenét hallgatni és élmény muzsikálni, boldog feszültség közönség elé állni. Éppen a járvány feszültségterhes időszakában lett volna a legnagyobb szükségünk – Önöknek és nekünk is – arra, hogy a nagy művek átjárják a lelkünket, segítsenek feldolgozni az aggodalmat, a bezártságot, a betegséget, a gyászt...

Nagy örömünkre szolgál, hogy végre újra találkozhatunk a közönséggel. Sok lesz a munkánk, és nagyon meg kell dolgozni azért, hogy a szimfonikus zenekar, az európai kultúrának ez a rendkívül összetett és kifinomult együttműködést igénylő szervezete harmonikusan szólaljon meg. Izgalommal és lelkesedéssel vesszük kézbe a hangszereket, hogy Önökkel együtt átélhessük az élő zene mással nem pótolható élményét.

Köszönjük, hogy kitartottak mellettünk, és örülünk, hogy újra együtt lehetünk! Tartalmas koncertélményeket kívánok a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei nevében!

Gyüdi Sándor