Programok

« május május »

Vaszy-bérlet/4 - OROSZ EST

x

S. Rachmaninov: II. zongoraverseny, c-moll, Op. 18
P. I. Csajkovszkij: VI. („Patetikus”) szimfónia, h-moll, Op. 74
szólista: Szabó Marcell – zongora
vezényel: Medveczky Ádám

Magyarország Kormánya Cziffra György születésének 100. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A koncert a Cziffra György-emlékév keretében, a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közös szervezésben valósul meg.

Cziffra György-emlékév 2021
Művészeti vezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész

A koncertre szólójegyek válthatók a Filharmónia szegedi jegyirodájában (Klauzál tér 7.), a jegymester.hu oldalon vagy koncert előtt a helyszínen.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét arra, hogy a 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően a koncerten a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők vehetnek részt!

A Koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány felmutatásával történik a belépéskor!

A koncert szólistája Szabó Marcell, aki fiatal kora ellenére számos nemzetközi és hazai díjat tudhat magáénak. 2018-ban elindította az Orosz Zenei Fesztivált, melynek művészeti vezetője. 2019-ben Cziffra Fesztivál Tehetség-díjban részesült. Az utóbbi évben olyan helyeken adott hangversenyt, mint az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Konzerthaus, a birminghami Town Hall, a hamburgi Elbphilharmonie és a drezdai Musikfestspiele. Az orosz zene, ezen belül is Rachmaninov zenéje örök vonzalom számára: különleges, oroszos dallamai, formai és harmóniavilága rendkívül közel állnak hozzá. Az esemény további információi: www.cziffrafesztival.hu

Hely : Szegedi Nemzeti Színház

Vissza